Skip to main content
 Zonnedauw 30, 9202 PA Drachten    Ma t/m do 8.00 tot 17.00 uur (vrijdag, zaterdag en avondspreekuur alleen op afspraak)

Innovatie

Wij zijn iedere dag bezig met innovatie. Nieuwe materialen, nieuwe toepassingen en nieuwe technieken; we zijn altijd op zoek naar de beste oplossingen voor u. Daarvoor werken we ook samen met vernieuwende partners, zoals het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Een voorbeeld hiervan is het zogenaamde SONAR-project: een samenwerkingsverband tussen AchilleonZorg en de UMCG-afdelingen orthopedie, radiologie en het 3D-lab. 

Het SONAR-project voor de behandeling van kruisbanden
Met het SONAR-project willen we de behandeling van kruisbandletsels verbeteren. In plaats van de standaard behandeling (waarbij op de lange termijn alsnog letsel en slijtage aan de knie onstaat), focussen wij ons op moderne 3D-technieken, waarbij we een MRI-scan van de knie maken. Met beeldverwerkingsapparatuur zetten we de scan om tot een 3D-reconstructie: een nauwkeurig model van de knie. Op dit model kunnen we de exacte plaatsen herkennen waar de voorste kruisband vastzat aan het bot. Met een nauwkeurig chirurgisch richtapparaat plaatst de chirurg vervolgens de voorste kruisband exact zoals die vóór het letsel aan de knie zat.

Hierna is de knie weer stabieler en kan hij natuurlijker bewegen. De patient revalideert sneller en er onstaan minder beschadigingen en slijtage in de knie.

Korsetten en prothesekokers met een 3D-printer
Voor het maken van korsetten en prothesekokers voor beenprothesen, gebruiken we sinds enige tijd een 3D-printer. Hiermee kunnen we zelf perfect passende korsetten en kokers voor beenprothesen maken, in iedere gewenste kleur of print. Zeker voor kinderen maakt dit het dragen van een korset of prothese minder vervelend en vergemakkelijkt het de acceptatie van het hulpmiddel.

Innovatie_nw-483905a5 Innovatie & duurzaamheid - AchilleonZorg

Contactformulier

Uw voor en achternaam(en)
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres *
Onderwerp
Uw bericht

Bij het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met de algemene voorwaarden volgens de AVG-wet en onze privacyverklaring.

  • Maandag t/m donderdag van 8.30 tot 13.00 uur

    +31 (0)512 584999

  • Mail uw vraag naar

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AchilleonZorg werkt samen met o.a.

Klantenservice

Webdesign: dehaancreative.nl - Webdevelopment: WebSpinner

Copyright © 2021 AchilleonZorg