klachtenprocedure en eigen bijdrage

Graag attenderen we u op een aantal zaken!

Kosten aanschaf hulpmiddel

Voor uw orthopedische schoenen dient u een eigen bijdrage te betalen, bovendien is het wettelijk eigen risico van toepassing op de verstrekking van orthopedisch schoeisel. Voor 2015 is de eigen bijdrage 140,50 euro voor een volwassene en 70 euro voor een kind jonger dan 16 jaar. Het wettelijk eigen risico is 375,00 euro.

Voorlichting over schoenen

Een goede schoen moet voldoen aan een voldoende op pasvorm, constructie en functionaliteit. De schoen omsluit de voet zonder te knellen of te slippen en laat de tenen voldoende bewegingsvrijheid. De schoen is stevig rond de hiel om zwikken of afglijden van het voetbed te voorkomen en is verstevigd om de tenen te beschermen. Hij loopt gemakkelijk en helpt zo nodig de voet af te wikkelen.

Wanneer een (semi) orthopedische schoen

Afhankelijk van uw voet en/of loopproblemen heeft een orthopedisch schoentechnicus verschillende schoenoplossingen voor u.
 • OVAC ( Orthopedische Voorziening Aan Confectieschoenen): Kunt u gewone schoenen dragen maar is er hulp nodig om gemakkelijker of zonder pijn te lopen, dan passen we uw bestaande schoenen aan. Dit heet een OVAC Dit wordt ook gebuikt bij beenlengteverschillen of wanneer u een afwikkelingscorrectie nodig heeft vanwege pijn in uw voeten of enkels.
 • OSB schoen ( semi-orthopedische Schoen) krijgt u bij een matige afwijking in de vorm van uw voet. Dit zijn in de fabriek gemaakte schoenen die extra ruimte hebben voor op maat gemaakte voetbedden en waaraan nog aanpassingen aan de zool k nnen worden gemaakt.
 • OSA schoen ( op maat gemaakte schoen) wordt voor u gemaakt wanneer de voetaandoening erger is d.w.z. uw voetvorm wijkt te sterk af om een confectieschoen te kunnen dragen of er is een stoornis in de loopfunctie.
Levertijden

Voor steunzolen en OVAC hebben wij een maximale levertijd van 2 weken.

Voor OSB schoenen maximaal 6 weken.

Voor OSA schoenen tussen de 9 en 12 weken.

Garantie

Laat uw nieuwe schoenen controleren. Nazorg is belangrijk. Wij kijken of de pasvorm correct is en of u de schoen op de juiste manier draagt en behandelt. Garantie: 3 maanden op pasvorm bij een gelijkblijvende situatie6 maanden op materiaal en op technische kwaliteit bij normaal gebruik.

Bereikbaarheid Versol

Versol is 24 uur /per dag / weekend bereikbaar. Telefoonnummer is: 050 – 527 49 48

In het weekend en ‘s middags na 17.00 uur krijgt u een bandje te horen met een 06 nummer van de dienstdoende instrumentmaker/ schoenmaker

Klachtenregeling

Naast de levering van kwaliteitsproducten staan bij Versol een zorgvuldige dienstverlening en optimale nazorg hoog in het vaandel. Desondanks kan het voorkomen dat een cliënt van Versol klachten heeft over een geleverd product of over de behandeling van één van onze medewerkers. De directie stelt het op prijs wanneer een dergelijke klacht eerst bij de desbetreffende medewerker kenbaar wordt gemaakt. Indien dit geen of naar de mening van de cliënt onvoldoende resultaat heeft, dient vervolgens gehandeld te worden volgens de klachtenprocedure.

Klachtenprocedure

De klacht kan schriftelijk worden ingediend bij de receptie Het formulier  kunt u aanvragen bij de receptie tel: 0512 -58 49 99. De klacht wordt schriftelijk bevestigd met vermelding van de  - ocedure die gevolgd zal worden om de klacht te behandelen en onder vermelding waar decliënt terecht kan voor vragen etc. over de procedure. Er wordt gestreefd naar afhandeling van de klachten binnen 2 weken na binnenkomst.

Indien één van de partijen het niet eens is met de uitspraak van de klachtencommissie wordt de casus binnen 6 weken na de datum van de schriftelijke uitspraak, schriftelijk door de partij die het aangaat als geschil aangemeld bij het secretariaat van de SEMH ( Stichting Erkenning Medische Hulpmiddelen), teneinde daarover het oordeel te vragen van de geschillencommissie.
 • banner grunewald
 • banner orthin
 • banner podopedie
 • banner versol
 • kp
 • nvvp
 • provoet
 • toppodo
 • Orthobanda
 • SVGB
 • logo semh febr 2016
 • sunenz
 • logo EU

logo EU